Your search results

Checklist vakantiehuisje! Wat mag je niet vergeten mee te nemen naar het vakantiehuisje

Posted by Michael on 25 februari 2023
0

De website waar je jouw ideale vakantiehuisje hebt geboekt, geeft duidelijk aan welke faciliteiten er wel en niet beschikbaar zijn. Je weet of er supermarkten en andere winkels in de buurt zijn en dus hoef je alleen nog maar een lijstje te maken van alle dingen die je niet direct in de buurt kunt (of wilt) kopen en mee moet nemen van thuis. Wij hebben de belangrijkste dingen voor je op een rij gezet!

Safety first!

Voor alles zorg ej er natuurlijk voor dat je in geval van nood alles bij de hand hebt dat je mogelijk nodig hebt. Een gevarendriehoek voor in de auto en de juiste gereedschappen voor het wisselen van banden mag in de kofferbak niet ontbreken. Ontsmettende zalf, pleisters, gesteriliseerde doekjes en verband van verschillende formaten kunnen van pas komen bij kleine ongelukjes. Maak een notitie in de telefoon of op Google Maps van zowel het dichtstbijzijnde ziekenhuis als lokale arts.

Reis je met kinderen, dan kan het handig zijn om ook te kijken of er een tandarts in de buurt is, mocht het kroos onverhoopts last krijgen van kiespijn.  Het huisje heeft wellicht een verbandtrommel, maar het is ook gewoon handig om er zelf een mee te nemen en  gewoon in de auto te bewaren voor wanneer je erop uit gaat. Elektriciteit is niet overal altijd gegarandeerd, dus neem zeker wat kaarsen of waxinelichtjes mee.

Persoonlijke verzorging

Het komt vaker voor dan men denkt: men boekt een huisje en bij aankomst blijken de verwachte (of beloofde) handdoeken  of beddengoed niet aanwezig te zijn. Pak deze voor de zekerheid  in, al is het maar omdat je eigen handdoek, zeker wanneer je met kinderen reist, gewoon net wat prettiger aanvoelt. Toiletbenodigdheden kun je natuurlijk ter plekke of onderweg kopen, tenzij je de voorkeur aan bepaalde merken geeft. Mogelijk is jouw favoriete shampoo of crème niet te koop in de supermarkt over de grens of in andere delen van Nederland. Gaat er een baby of peuter mee naar het vakantiehuis, dan doe je er verstandig aan om specifieke verzorgingsproducten gewoon van huis mee te nemen.

Gewoon handig om bij aankomst te kopen

Doorgaans is het handig om gewoon ter plekke een aantal dingen te kopen en deze niet mee van huis te nemen. Denk hierbij aan een vaatdoekje, schuursponsje, zeep, afwasmiddel en borstel en toiletpapier, vuilniszakken en een keukenrol of servetten.Soms zijn deze dingen al aanwezig en dan scheelt dat weer in de kosten.

Eten, drinken en koken

Natuurlijk moet er zo nu en dan wat voedsel worden bereid en het is handig om hiervoor een aantal dingen mee te nemen die niet in het vakantiehuisje aanwezig ziijn. De meeste vakantiehuisjes bieden de basisdingen, zoals borden en bestek, maar niet allemaal. Is ook een beetje afhankelijk van het soort vakantiehuisje dat je hebt geboekt. Zorg er in ieder geval voor dat de volgende dingen worden meegenomen of ter plekke worden gekocht: boter, beleg, brood, olie, peper en zout, een flesopener en kurkentrekker (de wijn dan niet vergeten) en boterhamzakjes zijn altijd handig voor verschillende doeleinden om bij de hand te hebben.

 (Kleine) kinderen mee?

Op vakantie met kinderen kan vermoeiend zijn, zeker wanneer je erachter komt dat noodzakelijke spulletjes zijn vergeten. Een spelletje is natuurlijk altijd handig om bij de hand te hebben en dat geldt ook voor een schriftje of tekenboek, kleurplaten, stiften, pennen en (als er ruimte genoeg is) wellicht wat knutselmateriaal, zoals lijm en schaar. Zijn de kids heel klein, vergeet dan niet om een opvouwbaar krukje mee te nemen. Doorgaans is alles (lees: het aanrecht) erg hoog in een vakantiehuis en is een krukje altijd handig om bij de hand te hebben. Een kleed om op te zitten kan ook heel plezier zijn, zeker wanneer deze zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Je vergeet altijd wel iets

Het is heel gewoon dat je bij aankomst bij het vakantiehuisje tot de ontdekking komt dat je ondanks een goede voorbereiding toch nog wat vergeten bent. Zorg ervoor dat je vooraf weet waar winkels, een markt of groot warenhuis in de  buurt. Plan een bezoek aan een markt of winkel ook altijd even in op de dag dat je arriveert. Je bent er dan al op voorbereid dat er een trip naar een winkel moet worden gemaakt en dan valt dat minder zwaar op je dak dan wanneer je dit niet hebt voorzien.

Heb je vervolgens alle oplaadsnoeren voor telefoon, laptop en smartphone ingepakt en daarbij een of twee verlengsnoeren niet vergeten, dan kan de reis beginnen!

 

  • Zoek een accommodatie

Compare Listings