Schoenen uit in het vliegtuig? Het mag, maar slim is het niet altijd!

Kijk je uit naar je volgende langeafstandsvlucht? Het kan een heel avontuur zijn, vooral als je de kans krijgt om in een eersteklas cabine te vliegen. Maar hoewel je misschien geneigd bent om achterover te leunen en te ontspannen met je schoenen uit, wees gewaarschuwd dat dit niet noodzakelijkerwijs het beste idee is.

Volgens stewards en stewardessen is het prima om in je stoel te zitten met alleen je sokken of helemaal geen schoenen, maar in de rest van de cabine en vooral in het toilet is het slim om je schoenen aan te hebben. “Ik zie regelmatig passagiers op blote voeten door het vliegtuig lopen,” zei een steward. “Wat je op de toiletvloer ziet, is meestal geen water, maar urine!”

Niet alles lijkt wat het is

De belangrijkste reden hiervoor is dat de vloeren van de cabine niet altijd zo schoon zijn als je zou willen denken. Zelfs als je vlucht met een gloednieuw vliegtuig is, is er nog steeds kans op ziektekiemen en bacteriën die door vorige passagiers zijn achtergelaten. Het zijn ook niet alleen de vloeren, maar ook de wanden, raamkozijnen en andere oppervlakken die onder de ziektekiemen kunnen zitten.

Dus als je je voeten schoon en vrij van ziektekiemen wilt houden, kun je het beste je schoenen aanhouden. Dit betekent natuurlijk niet dat je tijdens je hele vlucht oncomfortabele schoenen moet dragen. Er zijn genoeg schoenen die ontworpen zijn om comfortabel en ondersteunend te zijn, zelfs tijdens lange periodes.

Dus als je de volgende keer een langeafstandsvlucht plant, bedenk dan dat je schoenen uitdoen niet altijd de beste optie is. Kies in plaats daarvan voor een paar comfortabele, ondersteunende schoenen om je voeten tijdens je reis schoon en vrij van nare bacteriën te houden.